Johanna Lahdenperä (vuokraus) p. 040 839 5588, Tuomo Lahdenperä (mökkien omistaja, huolto) p. 040 039 3596

Mökin vuokrausehdot

Ehdot tulevat molempia osapuolia sitoviksi, kun asiakkaalle on lähetetty varausvahvistus. Varaus voidaan vahvistaa myös viestillä tai puhelimitse. Suosittelemme ottamaan uudestaan yhteyttä, mikäli varaus on jäänyt avoimeksi eikä vahvistusta ole tullut viestillä/emaililla/puhelinkeskustelun aikana.

1 Varaaminen ja maksaminen

Asiakkaan päätettyä vuokrauksesta hänelle lähetetään varausvahvistus (yleensä sähköpostilla, varaus voidaan lukita myös puhelimitse). Noin 2kk ennen vuokrausajankohtaa asiakkaalle toimitetaan lasku sekä ohjeita mökillä oleskeluun. Laskun eräpäivä on noin 1kk ennen vuokrausajankohtaa. Ellei laskua ole maksettu eräpäivään mennessä, on mökin omistajalla tarvittaessa oikeus perua varaus. Halutessaan asiakas voi pyytää laskun myös aikaisemmin esimerkiksi sähköpostin välityksellä. 

2 Varauksen peruutus ja muuttaminen 

Toivomme aina, että asiakas on varma päätöksestään vuokrata mökin. Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, jolloin tieto peruutuksesta on tullut mökin omistajalle. 

2.1 Peruutus yli 4kk ennen vuokrausajankohtaa – Peruutuksen voi tehdä maksutta

2.2 Peruutus 1-4 kk ennen vuokrausajankohtaa – Pidätetään varausmaksuna 20% ja palautetaan 80% maksusta asiakkaalle. Mikäli laskua ei ole vielä lähetetty, tehdään lasku 20% summasta. Mikäli lasku on lähetetty mutta laskua ei ole vielä maksettu, asiakas maksaa 20% summasta lähetetyn laskun tietoja käyttäen. Asiakas voi pyytää myös uuden laskun jossa on merkittynä 20% vastaava summa. 

2.3 Peruutus 0-1kk ennen vuokrausajankohtaa – Pidätetään 80% maksusta, palautetaan 20% maksusta asiakkaalle. 

2.4 Peruutus/keskeytys loman aikana – maksua ei palauteta.

2.5 Peruutus sairaustapauksissa ennen loman alkamista
Mikäli asiakas itse tai hänen kanssaan yhteistaloudessa elävä henkilö sairastuu vakavasti, joutuu onnettomuuteen tai kuolee, palautetaan maksusta 80% lääkärintodistusta tai muuta virallista lausuntoa vastaan mikäli varaus peruutetaan ennen varauksen alkamista. Peruutuksesta on ilmoitettava viipymättä. 

2.6 Koronaperuutukset

Mikäli koronan tai vastaavan epidemian aiheuttamista matkustusrajoituksista tai karanteenista johtuen asiakas ei pääse saapumaan mökille, on asiakas oikeutettu saamaan 50% vuokrauksen hinnasta takaisin normaalin 20% palautuksen sijaan. Sairastapauksissa palautus on 80%. Mikäli kyseessä on muu kuin kesäviikko, asiakas voi myös valita 20% palautuksen vuokrauksen hinnasta ja täten on oikeutettu ilmaiseen kompensaatioviikkoon sesongin ulkopuolisilta ajoilta. Kesäviikot voi halutessaan siirtää sellaisenaan myöhemmälle ajankohdalle, jolloin maksu ”jää sisään”.

2.7 Omistajan oikeus peruuttaa varaus

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (force major), mökin omistaja voi perua varauksen. Asiakkaalla on tällöin oikeus saada maksamansa summa takaisin kokonaisuudessaan. Mikäli asiakkaat aiheuttavat huomattavaa häiriötä muiden huoneistojen asukkaille voidaan vuokraus keskeyttää (valitukset muilta asukkailta, kiinteistönhoitajalta tai poliisilta).

3 Siivousvastuu ja sakko

Mökillä ollessa asiakas huolehtii asunnon siivouksesta itse. Varauksen päättyessä asiakas on velvollinen suorittamaan loppusiivouksen (imurointi, pölyt, moppaus, vessat, tiskit, jääkaapin ja mikron puhdistus jne). Mikäli varauksen päättyessä ei siivousta ole suoritettu ja mökille joudutaan tilaamaan siivooja, on omistajalla oikeus periä vähintään 100 € suuruinen siivousmaksu. Mikäli asuntoon on tilattu siivous, mutta asunto on jätetty niin siivottomaan kuntoon ettei siivoukseen varattu aika riitä, voidaan asiakkaalle lähettää jälkilasku. 

4 Vahinkojen korvaaminen

Asiakas on velvollinen välittömästi ilmoittamaan ja korvaamaan lomakohteelle tai sen irtaimistolle aiheuttamansa vahingot suoraan kohteen omistajalle. 

5 Valitukset

Kaikki lomakohteeseen liittyvät huomautukset ja valitukset on osoitettava viipymättä niiden ilmaannuttua ja loman aikana suoraan omistajalle.

Mikäli asiakkaamme aiheuttaa muiden huoneistojen asukkaille huomattavaa häiriötä on ääritilanteissa omistajalla oikeus keskeyttää vuokraus. Keskeytyneestä vuokrauksesta ei palauteta rahoja.
 

6 Muut kohdat

Teltan tai asuntovaunun käyttö mökin tontilla ilman omistajan lupaa on kielletty. Paljun käyttö mökin tontilla ilman omistajan lupaa on kielletty. Asuinhuoneistossa on annettava lomarauha myös muille asukkaille. Vältettävä melua yöaikaan (klo 22-07). Asunnoissa ei sallita lainkaan lemmikkejä.